Wij zijn gesloten

Nieuws

Enkele malen per jaar geven wij een nieuwsbrief uit. Deze is bedoeld om nieuwe producten en actuele informatie te verstrekken aan relaties. 

 

Natriumbicarbonaat

Het wordt weer warm. Koeien hebben al snel last van hogere temperaturen. Een koe produceert zelf natriumbicarbonaat om pensverzuring te voorkomen. Met warm weer is de eigen productie van natriumbicarbonaat niet toereikend.

Voer daarom extra natriumbicarbonaat bij (250 gram/koe/dag) om pensverzuring te voorkomen en ervoor te zorgen dat de pens optimaal blijft werken voor goede efficiëntie.

 

Ligboxen hygiëne

  

Tijdens een warme periode levert een hoogproductieve koe altijd in op weerstand. Aandachtspunt is dan om voor extra hygiëne te zorgen in de ligboxen. Zorg dat de boxen goed droog blijven; strooi voldoende strooisel. Om de groei van de bacteriën tegen te houden is het raadzaam om voldoende Power-Cal te strooien. Zaagsel of stro is nog steeds een voedingsbodem voor bacteriën, Power-Cal is dit juist niet. Power-Cal geeft drogere boxen en meer hygiëne voor de koe. Leverbaar als Power-Cal, Power-Cal F (fijn) en Power-Cal XF (extra fijn).

 

 

Toevoegmiddel voermengwagen TMR

Goed voer is een kostbaar bezit en van groot belang voor de gezondheid en prestaties van uw dieren. Het kost veel tijd en energie om de gewassen goed te oogsten en correct op te slaan. Ook in de laatste fase, het voeren als TMR, is extra aandacht en zorg voor het voer van groot belang. De praktische omstandigheden zijn niet altijd optimaal om de kwaliteit van de TMR te beheersen. Uit microbieel onderzoek blijkt dat onder mindere omstandigheden al kort na het mengen van de TMR het aantal gisten in het voermengsel enorm kunnen toenemen. Deze microbiële groei leidt tot temperatuurverhoging, afbraak van energie en eiwit, met als gevolg verlies aan kwaliteit en smakelijkheid van de TMR.

 

We hebben 2 producten voor u: TopAcid TMR en Cooldown TMR. Beide verkrijgbaar in 25kg/225kg/1000kg.

 

TopAcid TMR Fresh

TopAcid TMR is speciaal ontwikkeld voor het gebruik bij de herkauwers. TopAcid TMR is een combinatie van diverse organische zuren en zouten van deze zuren en een mengsel van aromatische stoffen. Het product heeft een frisse geur en het heeft geen negatief effect op de penswerking. TopAcid TMR geeft het voer een frisse smaak, waardoor uw dieren meer voer opnemen. De positieve smaakbeleving hebben we in de proeven herhaaldelijk kunnen waarnemen, waarbij het aandeel restvoer aanzienlijk kleiner was. Een goede voeropname is essentieel voor het behoud van de productie tijdens warme dagen. TopAcid TMR mag puur of verdund met water op het voer in de mengvoerwagen worden toegediend. Dosering 1,0 – 3,0 liter per ton product.

 

Cooldown TMR

Cooldown is een mengsel van organische zuren dat broei in de voerwagen en aan het voerhek remt. Dit door de ontwikkeling van gisten en schimmels tegen te gaan. Als inkuilmiddel helpt Cooldown om ruwvoer correct en veilig in te kuilen, zonder nutriëntverliezen. Cooldown is een mengsel van mieren zuur, ammoniumformiaat, azijnzuur, propionzuur en benzoëzuur. Het gaat de ontwikkeling van gisten en schimmels tegen, voorkomt nutriëntverliezen. De voeropname blijft optimaal, geeft minder restvoer aan het voerhek. Zorgt voor een gezonde veestapel.

Let op: puur toevoegen, niet mengen met water! 

Dosering: 0,5 - 1,0 kg per ton product

Nieuws

Corona-maatregelen

AANGESCHERPTE MAATREGELEN IVM COVID-19 Gezien de toename van het aantal Corona-gevallen, willen we u graag voorzien van onze huidige maatregelen: WINKEL - Wij kunnen u de 1,5 meter afstand…

Meer info

Nieuws

Houtpellets

Houtpellets voor de pelletkachel; met DIN-certificaat. Leverbaar in zakgoed, bigbags of bulk.

Meer info

Nieuws

Kuilplastic

Informeer bij ons naar de mogelijkheden voor plastic, onderfolie en kuilkleden.

Meer info